Tijd voor Thee!

Thee…

Ik ben er dol op! Wel handig natuurlijk met een groothandel en een webshop in koffie en thee. Maar met dol bedoel ik dat ik echt een grote liefde voor thee heb.

Al toen ik samen met mijn jeugdvriendinnetje van de kleuterschool aan de keukentafel de indrukwekkendste knutselwerken tekenden en zaagden dronk ik met haar al liters thee. In het begin, toen we echt nog klein waren dronken we de thee met liefst 3 scheppen suiker, maar later beseften we dat we daardoor de thee niet echt meer proefden en kwamen we op een leeftijd dat we aan de kilo’s moesten denken en werd de suiker dus uit de thee verbannen… Gelukkig!!

Via mijn man kwam ik uiteindelijk in de koffie en de thee terecht en mijn vriendin werd makelaar. We zien elkaar nu veel minder dan toen. Je weet hoe het gaat; werk, kinderen, en allerlei verplichtingen maar we proberen het contact te houden en dat gebeurt onder andere door de verjaardagen en spontane afspraken op het strand, maar ook omdat zij me van overal foto’s stuurt van haar kopjes thee bij etentjes. En ze gaat best vaak! De meeste merken ken ik en soms zit er natuurlijk ook een tussen die ik niet ken, maar wat me opvalt is dat er nog steeds heel veel thee in zakjes aangeboden wordt in de horeca en dat mensen thuis ook voor dat soort zakjes gaan. Er zijn gelukkig al heel veel mensen die al voor theemerken kiezen met losse blad thee in een buidel! Dat buideltje snap ik ook wel hoor, het is vaak gewoon ook zo makkelijk en we hebben het allemaal super druk en moeten ook zoveel…

Maar dat is nou precies waar het mis gaat! Thee is juist een perfect moment om dat stress level van het moeten te doorbreken. Gun jezelf heel even een moment van rust. ZET je thee van losse blad thee, geef het zetten en jezelf de tijd, en geniet daarna van een heerlijke drank waarna je weer veel meer energie hebt om door te gaan met al dat belangrijks wat vandaag allemaal af moest…. Of besef je dat het uiteindelijk allemaal toch niet zo belangrijk was… Dat is wat thee met je doet!

Inmiddels heb ik natuurlijk wel wat informatie en kennis over thee vergaard, maar zelf ben ik nooit zo zeker van wat ik dan allemaal wel niet weet en of dat ook echt genoeg is. Waar sommige mensen heel zelfverzekerd zijn in hetgeen ze doen (had ik dat maar) twijfel ik constant of ik het wel weet, of ik het wel kan en of het niet beter moet of anders. Is het wel goed genoeg? Zo ook met thee! En dus heb ik besloten om naast de kennis die ik heb, mezelf bij te laten scholen. Inmiddels ben ik vele boeken en info verder en heb ik voor een eerste cursus “theesommelier” gekozen. Dat klinkt natuurlijk heel chique maar is eigenlijk niets anders dan theezetter.

Ik vertel hier lekker dat je een rustmoment moet creëren voor je thee, maar ik weet zelf als geen ander dat dat nog weleens lastig kan zijn. In mijn hoofd is het altijd; straks en eerst nog even dit of dat. Met een eigen bedrijf, een “intensief” sportend kind, waarbij ik van training naar training race en van pasta naar herstel menuutjes zoek en zelf af en toe ook nog wil fietsen en uiteraard een hip gezellig huis wil hebben is die rust ook bij mij ver te zoeken, maar ik probeer het wel steeds meer!

Ik heb me voorgenomen om dit aankomend trainingsseizoen van mijn dochter mijn huiswerk mee te nemen en een heerlijk eigen gezette thee! Ik heb genoeg losse thee en thee meenemen is in de ActiviTEA echt geweldig. Die is van dubbelwandig, borosilicaat glas en daarom drink je ook echt heerlijke thee, zonder vage bijsmaken van plastic bekers enzo. Die rust momenten moet je vinden en anders creëren toch? Dus dit gaat over enkele weken in ieder geval mijn moment worden.

Natuurlijk ga ik jullie hier op de hoogte houden van alle kennis die ik op doe en ik hoop natuurlijk dat je daar iets aan zult hebben of dat je het gewoon leuk vindt om te lezen! Wie weet lees je ook nog iets dat je niet wist of herken je jezelf in mijn, af en toe, op het randje van chaotische leven, dat ik tot nu toe natuurlijk altijd keurig naar buiten toe als super georganiseerd laat overkomen.????

Jullie horen van mij, nu eerst maar tijd voor thee, een zen momentje voordat ik dit online durf te zetten. Ik kies vandaag voor de white tropics! Ga jij ook voor af en toe een rustmomentje dan is deze thee echt perfect en ook nog in de aanbieding!

xx Lilian