IONIA … il caffe koffiebonen

Capucciono van ionia il caffe koffiebonen

Met IONIA… il caffe koffiebonen maak je een echte Italiaanse ontbijtkoffie.

Ik hoor het je denken… Italiaanse ontbijtkoffie? Is dat weer iets nieuws? Maar nee! Het is gewoon een cappuccino! De Italianen drinken hun cappuccino’s in de ochtend, het is hun klassieke ontbijtkoffie. Maar het is natuurlijk een te lekkere koffie om alleen maar in de ochtend te kunnen drinken en dus wordt deze heerlijke koffie nu wereldwijd de hele dag door gedronken! En terecht vinden wij.

Maar er zijn natuurlijk wel een paar eisen aan een goede cappuccino, want niemand wil een slappe koffie of een schuimlaag met allemaal belletjes. En we hebben natuurlijk niet allemaal een echte Italiaanse koffiebar op de hoek van de straat terwijl we wel een echte Italiaanse cappuccino van verse koffiebonen willen drinken! En dat kan gewoon thuis!

Wat heb je nodig: Een goede machine, melkkan en natuurlijk het allerbelangrijkste: goede Italiaanse koffiebonen van eersteklas kwaliteit. Het blijft een Italiaanse uitvinding! Natuurlijk kiezen wij voor IONIA koffiebonen. Gebruik fijne koppen, bij voorkeur van dik porselein, gewoon omdat dat lekkerder is.

Hoe maak je nu de perfecte cappuccino / ontbijtkoffie?

  1. Verwarm de koppen door ze op het apparaat te zetten. Kan ook met heet water, maar als het op de machine kan, is dat fijner.
  2. Maal je IONIA koffiebonen, wij kiezen vaak voor de Gran Crema in een fijne maling, dus voor een espresso. Voor twee koppen ongeveer 14 tot 15 gram.
  3. Daar gaan we! Het opschuimen van de melk; Schenk koude verse melk, bij voorkeur volle melk, of bijvoorbeeld amandelmelk, ook heel lekker, in je melkbeker. Stoom de melk tot ongeveer 60-65°c. Zorg ervoor dat de melk niet heter wordt. Dus zodra de bodem van de kan net te heet is om aan te raken, is de melk op de goede drinktemperatuur. Schuimen is natuurlijk nog best lastig, oefening baart kunst en er zijn super veel youtube filmpjes te vinden, bijvoorbeeld deze van de koffieschool.
  4. Schenk je melk op de espresso in je kop. Behoud een rand van crema zodat je bij de eerste slok al een sterke koffie smaak proeft. Het is perfect als je ongeveer 1 cm schuimlaag hebt!

Of als je natuurlijk een echte pro wil zijn, schuim er dan even een leuke latte art in…. In het filmpje over het opschuimen lijkt dat heel gemakkelijk, maar dat is nog best een actie! Dus ga eerst voor een goede cappuccino en dan voor ’t fancy latte art werk..

Wij gebruiken meestal de IONIA Gran Crema koffiebonen dat is ook onze meest gebruikte koffie in de horeca. We hebben al zakjes van 250 gram en 500 gram, zodat je heel gemakkelijk de melange kan uitproberen die het beste voor je werkt!

Het je vragen over onze koffie? Heb je ergens onze koffie gedronken en wil je weten welke melange dat was? Laat het ons weten, we helpen je heel graag verder!