SUMMER TEA IS ON!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk, het is zomers warm! Ik vond het de afgelopen dagen eigenlijk al heerlijk weer, maar na alle codes geel zijn de eerste tropische dagen een feit! Wij wonen sinds een jaartje dicht bij het strand en echt het is geweldig! We zijn bijna het jaar rond en in alle jaargetijden zijn het strand en de duinen prachtig.

Dit is dus onze eerste zomer en het lijkt alsof ik constant met vakantie ben. De boerencampings lopen vol, er komen steeds meer auto’s met nummerborden uit andere landen, er fietsen gezinnen op huurfietsen in de rondte en langs de boulevards zijn de winkeltjes met visnetjes en schelpen kettingen uitgestald. Je wordt er echt vrolijk van!

Nu ik dan toch zo dichtbij dat strand woon moet ik natuurlijk een van deze tropische dagen een dagje relaxen op het strand. Inmiddels weet ik natuurlijk ook al de afgelegen stukken en hoe je daar lekker makkelijk op de fiets komt. Je parkeert je fiets lekker in de duinen, wandelt een stukje en hop je staat op een heerlijk rustig stuk strand.

Op deze warme dagen is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg drinkt en omdat ik probeer te matigen met suiker en gewoon niet altijd alleen maar zin heb in water maak ik mijn eigen ice tea. Ik heb de theetjes voor het uitkiezen natuurlijk, maar ik ben zelf dol op de losse blad thee van Adagio. Deze thee is puur en de melanges zijn echt heerlijk zacht van smaak.  Met deze thee maak je perfecte warme thee voor koude dagen, maar ook echt de heerlijkste ice tea.

Je kunt ice tea op allerlei manieren maken, maar ik maak mijn ice tea altijd van gekookt water. Het kan ook met koud water, maar ik vind dat de theesmaak dan gewoon niet zo tot zijn recht komt. De blaadjes ontvouwen gewoon beter wanneer ze in aanraking komen met gekookt water en daardoor komt de smaak veel meer naar voren en dat is natuurlijk wel wat je wilt. Dus wanneer je je ice tea gaat maken moet je wel even rekening houden dat je thee ook nog moet afkoelen voor je echt een glas kan inschenken.

Welke thee kies jij? Inmiddels weet iedereen het wel, maar voor de zekerheid:

Groene thee zet je met water dat ongeveer nog 75 graden Celsius is en witte thee zet je met water dat ongeveer 85 graden Celsius is. Giet je het gekookte water meteen over de blaadjes van deze jonge theesoorten dan heb je grote kans dat deze bitter gaat smaken, en dat is dan echt geen prettige bittere smaak. Dus 75 tot 85 graden! Gebruik je zwarte, oolong of kruiden thee dan kun je het gekookte water meteen over de blaadjes schenken.

Oke genoeg gekletst, we gaan de Ice Tea maken!

RECEPT SUMMER TEA

Ingrediënten voor 1 liter Summer Tea!

1 liter water.

10 gram theebladeren van je favoriete thee! Ik neem vandaag de citrus green van Adagio Teas.

Schijfjes citroen of limoen.

Suiker voor de zoetekauw…, maar eigenlijk echt zonde van de pure smaak van de thee! En ook echt niet goed voor jezelf, dus probeer het gewoon zonder! Of gebruik honing, dat kan natuurlijk wel en is ook gezond!

Verder ook nog nodig:

Een kan en papieren filter of thee ei.

Oke, alles klaar? Dan kunnen we beginnen met dit supersimpele recept!

Bereiding 1 liter Summer Tea!

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Doe je theebladeren in een papieren filter of thee-ei en hang in de kan. Ik wacht nu dus even tot mijn water afgekoeld is naar ongeveer 75 graden want ik gebruik groene thee. Om de thee tot die temperatuur af te laten koelen wacht je ongeveer een klein minuutje. Giet het water daarna in de kan.
  3. Laat ongeveer 3 tot 5 minuten trekken. Hangt er natuurlijk vanaf hoe jij je thee het lekkerste vindt, niet zo sterk of juist heel sterk!
  4. Hierna is het moment gekomen dat je eventueel honing kan toevoegen. Ook hier weer; hou je echt van zoet dan dus meer honing. De honing wordt goed opgenomen door het warme water en mengt zo goed door je thee.
  5. Laat de thee afkoelen, je kunt er natuurlijk wat ijsklonten aan toevoegen, dan gaat het wat sneller.
  6. Je kunt er dan nog naar smaak een schijfje citroen en een takje munt bij doen.

Zet de kan in de koelkast en je Summer Tea is ready to go!

Wanneer je de Summer Tea thuis drinkt dan kun je natuurlijk nog wat ijsklonten en een schijf citroen in je glas doen en steek er een leuk rietje bij om het af te maken.

Enjoy! xx Lilian

O, ja. Ik lees veel dat je ook mineraalwater of gefilterd water kan gebruiken voor je thee, dat zou de smaak nog extra ten goede komen. Waar ik woon is het kraanwater echt zacht en dus gebruik ik dat altijd, maar je kan het natuurlijk altijd een keer proberen!