Adagio Teas Hojicha is een geroosterde groene thee uit Japan. Hojicha wordt gemaakt van Bancha bladeren die in het voorjaar worden geoogst. Bancha bladeren zijn afkomstig van dezelfde plant als waar Sencha thee van gemaakt wordt. De grove bladeren en stengels worden na het stomen geroosterd wat deze groene thee anders maakt dan “normale” groene thee. Het roosteren zorgt ervoor dat de tannine en cafeïne minder krachtig wordt en dat maakt Hojicha thee perfect om in de avond te drinken. De hojicha is door de geroosterde nootachtige smaak super goed te combineren met het diner.
Een heerlijke verwarmende en rustgevende thee die je ieder moment van de dag kunt drinken. Groene thee kan bijdragen aan de gezondheid en heeft een hoog gehalte aan antioxidanten. Ben je liefhebber van groene thee, kijk dan ook eens bij de andere groene theesoorten van Adagio Teas. Voor het zetten van losse thee hebben wij fijne theebekers, theezeefjes of papieren filters.
Adagio Teas Hojicha bevat een gemiddeld gehalte cafeïne.
Ingredienten: bancha theebladeren.
Zetmethode: 1 theemaatschepje per kop, 80°C, 2-3 minuten.